Bemutatkozás gyanánt

Az egész úgy 2012-ben kezdődött, amikor egy utazás alkalmával beugrott, hogy inkább magamnak kellene sütni a kenyeret, és nem sokra rá a kezembe került Svédországban egy könyv, a Riddarbageriet bröd, ami a házipékek ikonikus könyve lehet arrafelé, és megtanultam belőle kovászt készíteni. Mert minden bonyolultkodó magyar leírással ellentétben a svéd sztárpék szerint a kovászkészítés roppant egyszerű: kell hozzá liszt és víz, a többi a természet dolga, na meg az időben és megfelelő arányokkal etetésé - de ezt később tapasztaltam ki. Ezt követő fél-egy év múlva már olyan kenyereket sütöttem, aminél jobbat nem lehetett kapni a városban, mostanáig :-D Merthogy hirtelen elkezdtek előbújni az igazi pékségek, amik valóban rendesen megkelesztett, kidolgozott kenyérrel foglalkoznak, és ma már mondhatom, hogy van jobb annál, ami a saját sütőmből kijön. Ezért alapvetően ez a blog nem csak receptek tárhelye lesz, de lesz benne néhány ismertető, avagy review is.